Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Musta-Pete matkalla

torstai 7. tammikuuta 2016

La Orotava (Joulu Puerto de la Cruzissa II)


La Orotava on vanha ja alkuperäisen ilmeensä säilyttänyt kaupunki aivan Puerto de la Cruzin kyljessä Orotavan laaksossa. Matka Puertosta taittuu kätevästi bussilla tai taksilla kymmenessä minuutissa. Jälkimmäisellä kyydillä hinnaksi tulee 8-9 euroa.  Asukkaita La Orotavassa on 41 000 eli suunnilleen saman verran kuin Puerto de La Cruzissa. Tutustumiskohteena aivan ehdoton jos lomailee Puertossa päin ja on kiinnostunut paikallisestakin elämästä ja arkkitehtuurista.

Kävelymme La Orotavan vanhassa kaupungissa alkoi Plaza de la Constitucion -aukiolta. Suoraan edessä näkyy Iglesia de San Augustin -kirkko. 


 Yllä on La Orotavan kaupungintalo. Sen aukiolle oli rakennettu upeita jouluisia seimi- ja muita asetelmia. Ainakin joulunviettoo La Orotavan kaupunki on panostanut tosissaan.
Tämä rakennus on Casa de los Balcones eli suomeksi Parvekkeiden talo, joka - yllätys yllätys - on tullut kuuluisaksi komeista parvekkeistaan. Niitä onkin sekä kadun puolella että sisäpihalla. Talo on peräisin 1630 -luvulta ja se oli varakkaan perheen koti. Nykyään talo on käsityö- ja lahjatavaraliike jolla on oma tuotemerkki.

Meidän mukaamme ei käsitöitä lähtenyt, vain valokuvia - joiden niidenkin ottamisesta piti maksaa euron verran. Joten tässä niitä euron kuvia muutama olisi.




 Tämän rakennuksen nimi on Casa Salazar ja matkaoppaan mukaan rakennuksessa yhdistyvät art noveau ja uusgoottilainen tyyli. Minulle nuo eivät juuri mitään sano, mutta rakennuksen nykyinen käyttötarkoitus askarrutti sitäkin enemmän - ks. oheinen kyltti.
Tämän kirkon nimi on Iglesia de Nuestra de la Conception. Saman nimisiin kirkkoihin törmäsimme muuten myös La Lagunassa ja Santa Cruzissa. Suomeksi tuo tarkoittaa Synnittömän sikiämisen kirkkoa. Tämä kirkko rakennettiin vuosina 1768 - 1788. Kirkon kupolit näkyvät kauempaa alla olevassa kuvassa.


Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu